Plugin dokumentációk

Ezen az oldalon találhatóak az egyes webshoprendszerekhez készített pluginek dokumentációi:

Drupal Commerce
Magento
OpenCart
Prestashop
Virtuemart
Woocommerce

Fizetési oldal nyelvek, elfogadott pénznemek

A webshopban történő vásárlás után a vevő a kifizetendő összeggel egy fizetési oldalra kerül átirányításra. Itt megadja bankkártya adatait, ahhoz, hogy teljesítse a fizetési megbízást. A tranzakció végeztével a vásárló a fizetési oldalról visszakerül a webshopba.

A fizetési oldal a következő nyelveken érhető el attól függően, hogy a vásárlód milyen nyelven használta a webshopot: izlandi (IS), angol (EN), német (DE), francia (FR), orosz (RU), spanyol (ES) olasz (IT), portugál (PT), szlovén (SI), magyar (HU), svéd (SE), holland (NL), lengyel (PL), norvég (NO), cseh (CZ), szlovák (SK), horvát (HR), szerb (SR) román (RO), dán (DK), finn (FI) and feröeri (FO) Ehhez nem kell semmilyen beállítást sem végezned.

Az oldal egységes fizetési élményt biztosít mobiltelefonon, tableten és PC-n egyaránt. Áttekinthető, felhasználóbarát módon jelenik meg, hiszen a felhasznált technológiák miatt a fizetési oldal automatikusan a megjelenítő eszköz képernyőjéhez igazítja magát. Informatikusoknak: az oldal reszponzív, HTML5-öt és CSS3-athasznál.

A fizetési oldalon megjelenített logót testre szabhatod saját igényeid szerint. A kártyaelfogadást végző Borgun Magyar Nemzeti Bank Nettó Nemzeti Elszámolás Rendszerének tagjaként forintban számol el veled, de igény esetén a forint mellett más pénznemben (GBP, USD, EUR, DKK, NOK, SEK, CHF, CAD, HUF, BHD, AUD, RUB, PLN, RON, HRK, CZK, ISK) is kérheted a kifizetéseket. A forint elszámolásokat tetszőleges banknál vezetett bankszámládra, belföldi GIRO utalással egyenlítjük ki.

Tesztelés

A fizetési modul beállítását követően végezz tesztelést a webshopban, melynek célja a fizetési modul működésének ellenőrzése. A tesztek elvégzésére teszt kártyaszámokat biztosítunk. A tesztkörnyezetben végrehajtott tranzakciókat töröljük. Kérjük, a teszteléshez biztosított kártyaszámot máshol ne használd!

Sikeres fizetés

A Sikeres fizetés teszteléséhez kezdeményezz egy megrendelést, majd a Borgun biztonságos fizető oldalán írd be a teszt kártya adatait, és nyomj a Fizetés gombra. A fizetést követően a rendszer automatikusan visszairányít a webshop felületére.

Kártyaszám: 4741 5200 0000 0003
CVC: 000
Lejárat: bármi lehet
Név: bármi lehet

Elutasított fizetés

Az elutasított fizetés teszteléséhez kezdeményezz egy megrendelést, majd a Borgun biztonságos fizető oldalán nyomj a Törlés gombra. Az elutasítást követően a rendszer automatikusan visszairányít a webshop felületére. Kártyaadatokat nem kell kitölteni.

Sikertelen fizetés

A Sikertelen fizetés teszteléséhez kezdeményezz egy megrendelést, majd a Borgun biztonságos fizető oldalán írd be a teszt kártya adatait, és nyomj a Fizetés gombra. A fizetést követően a rendszer tájékoztat a fizetés eredményéről.

Kártyaszám: 4155 5200 0000 0002
CVC: 121
Lejárat: bármi lehet
Név: bármi lehet

Riportolás

Azon túl, hogy webshopod admin felületén le tudod kérdezni a megrendeléseket és az azokhoz kapcsolódó fizetési információkat is, képzeld el, hogy kártyás tranzakcióidról olyan részletesen állnak rendelkezésedre adatok, mint kedvenc internet-bankodban. Ez a B-online, a piac egyik legjobb kereskedői riporting megoldása, amelyet ingyen bocsátunk rendelkezésedre. Az adatokat grafikonokon, elemzéseken keresztül is értelmezzük neked, letölthetővé tesszük számodra, és lehetővé tesszük azt is, hogy kártyás forgalmi adataidat egyéb rendszereidbe is betöltsd további felhasználás céljából. A B-Online rendszer biztonságos hozzáférést nyújt a fizetési/elszámolási adatokhoz valamint korábbi számlamozgásokhoz, fejlett kivétel-kezelési és beállítási funkciókkal rendelkezik. Az elszámolás adatokhoz történő valósidejű hozzáférés egyedi a piacon.

Egy felületen kezelheted különböző boltjaid POS-os és online tranzakcióit, fizetéseidet és fizetési hivatkozásaidat. A B-Online-on közvetlenül törölhetsz tranzakciót vagy utalhatsz vissza pénzt is. Az általunk beállított elrendezéseket átrendezheted, kereshetsz, szűrhetsz az adatok között, vagy akár saját nézeteket hozhatsz létre. Mindezt magyar és angol nyelven is.

A B-Online segítségével egy hatékony riportálási és információfeldolgozási rendszerhez juthatsz. Ily módon lehetővé válik, hogy bármikor, egy webes felületről biztonságosan férj hozzá a saját számládhoz. Képes leszel ellenőrizni céged működését, az adott pillanatban történő fizetéseket, visszautalásokat, ismételt fizetési tranzakciókat. Hozzáférésed lesz vásárlóid tranzakcióihoz, azokat exportálhatod különféle formában későbbi feldolgozás/elemzés céljából.

A B-Online felhasználói kézikönyvét itt találod.

Drupal Commerce

Letöltés | Tesztelt verziók: Drupal Commerce 7.x-1.3

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítése előtt javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése.

Telepítés

A fizetés modul telepítése a Drupal saját telepítési rendszere segítségével történik. A telepítés megkezdéséhez klikkelj az adminisztrációs oldalon a „Modulok” menüpontra, és a szoftver telepítését a Fájl kiválasztása gomb segítségével tudod megkezdeni. A gomb megnyomása után a saját számítógépedről választ ki a telepítő csomagot, és klikkelj az Telepítés gombra.

Telepítést követő lépések

A telepítést követően kapcsold be a modult, és nyomj az oldal alján található Beállítások mentése gombra.

Modul beállítása

A telepítés következő lépése a fizetési modul beállítása. A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Bolt / Beállítások / Fizetési módok” linkre, majd engedélyezd a fizetési módot.

Kereskedői adatok beállítása

A következő lépés a Kereskedői adatok megadása, melyet a fizetési mód kiválasztása után megjelenő felületen tudod beállítani. A fizetési modul működésének ellenérzéséhez, add meg teszt Kereskedői adatokat.

A konfigurációs paraméterek a következők:

Kereskedői azonosító: 9275444
Titkos kód: 99887766
Fizetési átjáró azonosító: 16
Teszt környezet: igen

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer „Bolt / Rendelések” oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista első oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Bolt / Beállítások / Fizetési módok” linkre, majd a fizetési mód kiválasztása után, az adatlapon add meg az éles kereskedői adataidat.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.

Magento

Letöltés | Tesztelt verziók: Magento 2.1.9

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítése előtt javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése.

Telepítés

A fizetés modul telepítése a Magento saját telepítési rendszere a Magento Connect segítségével történik. A telepítés megkezdéséhez klikkelj az adminisztrációs oldalon a „Rendszer / Magento Connect / Magento Connect Manager ” menüpontra, és lépjél be az alkalmazásba.

A telepítő alkalmazásba történő belépést követően a szoftver telepítését a Fájl kiválasztás gomb segítségével tudod megkezdeni. A gomb megnyomása után a saját számítógépedről választ ki a telepítő csomagot, és klikkelj az Upload gombra.

A szoftver sikeres telepítését egy tájékoztató üzenet erősíti meg, melyet a képernyő alján található ablakban láthatsz. A szoftver sikeres telepítését követően megjelenik az oldal alján található táblázat utolsó sorában.

Ha minden rendben megtörtént, akkor a képernyő jobb felső sarkában található „Return to Admin” linkre klikkelve visszatérhetsz az adminisztrációs oldalra.

Telepítést követő lépések

A telepítést követően ellenőrizd a publikus oldal elérhetőségét.

Modul beállítása

A telepítés következő lépése a fizetési modul beállítása. A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Rendszer / Beállítás” linkre, majd a bal oldali menüben klikkelj a „Fizetési módok” menüpontra.

Kereskedői adatok beállítása

A következő lépés a Kereskedői adatok megadása, melyet a fizetési mód kiválasztása után megjelenő felületen tudod beállítani.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer „Bolt / Rendelések” oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista Rendelés oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Rendszer / Beállítás” linkre, majd a bal oldali menüben klikkelj a „Fizetési módok” menüpontra. A fizetési mód kiválasztása után, az adatlapon add meg az éles kereskedői adataidat.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.

Opencart

Letöltés | Opencart 1, Opencart 2, Opencart 3

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítéskor előtt javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése. A fizetési plugin telepítéséhez szükség lesz egy fájlkezelő alkalmazásra (pl. Total Commander), amely segítségével lehetősége van feltölteni a szoftver kódját. A feltöltést megelőzően tömörítse ki a szoftvert egy tetszőleges könyvtárba, majd annak tartalmát másolja be az Opencart fő könyvtárába.

Telepítés

A sikeres feltöltést követően a plugin megjelenik a Fizetési modulok oldalon. Az oldalt a „Bővítmények / Fizetési módok” menüpont alatt találja meg. A telepítés megkezdéséhez nyomj a „Telepítés” linkre.

Modul beállítása

A telepítést követő lépés a fizetési plugin beállítása. A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Módosítás” linkre, és végezd el a szükséges beállításokat. Az adatok kitöltése után nyomj a „Mentés” menüpontra.

A fizetési mód létrehozása után, Az első lépés a plugin általános működésének beállítása.

Kereskedői adatok beállítása

A következő lépés a Kereskedői adatok meghatározása, melyet a „Kereskedői adatok” fülön tud beállítani.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer Megrendelések oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista első oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A Bővítmények / Fizetési módok oldalon válaszd ki a fizetési módot, és a Módosítás linkre kattintva add meg az éles kereskedői beállításaidat.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.

Prestashop

Letöltés | Tesztelt verziók: Prestashop 1.4.x, 1.5.x, 1.6.x, 1.7.6.1

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítéskor előtt javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése.

Telepítés

A fizetési plugint a Prestashop modulkezelőjében az 'Új modul hozzáadása' gombbal lehet telepíteni a csomagfájl kiválasztása után a 'Töltsd fel a modult' gomb segítségével.

Modul beállítása

A telepítés következő lépése a fizetési modul beállítása. A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Modulok” linkre, majd a keresőbe írd be a „bp” szöveget. A fizetési mód megjelenése esetén az Telepítés gombra történő klikkeléssel meg tudod kezdeni a Kereskedői adatok beállítását.

Kereskedői adatok beállítása

A következő lépés a Kereskedői adatok megadása, melyet a fizetési mód kiválasztása után megjelenő felületen tudod beállítani. A fizetési modul működésének ellenérzéséhez, add meg teszt Kereskedői adatokat.

A konfigurációs paraméterek a következők:

Kereskedői azonosító: 9275444
Titkos kód: 99887766
Fizetési átjáró azonosító: 16
Teszt környezet: igen

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg.

A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer Megrendelések oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista első oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A beállítások megkezdéséhez, nyomj a „Modulok / Modulok” linkre, majd a bal oldali menüben klikkelj a „Fizetési módok” menüpontra. A fizetési mód kiválasztása után, az adatlapon add meg az éles kereskedői adataidat.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.

Virtuemart

Letöltés | Tesztelt verzió: Virtuemart 1, 2, 3

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítéskor egyedi adatbázis műveleteket hajt végre, ennek kapcsán javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése.

Telepítés

A fizetési plugin telepítéséhez használd a Joomla Bővítménykezelő modulját, melyet a Bővítmények / Bővítménykezelő menüpont alatt érhetsz el. A plugin telepítéséhez a Csomagfájl feltöltése folyamatot használd. A Fájl kiválasztása gomb segítségével a saját számítógépedről válaszd ki a telepítő csomagot, majd nyomj a Feltöltés és Telepítés gombra. A sikeres telepítést megerősítő üzenet igazolja vissza.

Telepítést követő lépések

A plugin sikeres telepítését követően a Komponensek / Virtuemart / Webáruház / Fizetési módok oldalon lehetőséged van felvenni a B-Payment Bankkártyás fizetési lehetőséget webáruházadban.

Modul beállítása

A telepítést követő lépés a fizetési plugin beállítása a Webáruház / Fizetési módok oldalon. A fizetési mód létrehozásához klikkelj az ’Új’ menüpontra, majd végezd el a beállításokat az alább leírtak szerint. Az adatok kitöltése után nyomj a ’Mentés és bezárás’ menüpontra.

Kereskedői adatok beállítása

A következő lépés a Kereskedői adatok megadása, melyet a fizetési mód kiválasztása után megjelenő felület "Beállítások" fülén tudod beállítani. A fizetési modul működésének ellenőrzéséhez add meg teszt Kereskedői adatokat.

A konfigurációs paraméterek a következők:

Kereskedői azonosító: 9275444
Titkos kód: 99887766
Fizetési átjáró azonosító: 16
Teszt környezet: igen

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer Megrendelések oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista első oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A Webáruház / Fizetési módok menüpontban add meg az éles kereskedői beállításaidat. A beállítások elvégzéséhez klikkelj az előzetesen felvett fizetési mód nevére, majd a Beállítások fülre.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.

Woocommerce

Letöltés | Tesztelt verzió: Woocommerce 2.x, 3.x, 4.x, 5.x

Telepítést megelőző lépések

A fizetési plugin telepítéskor egyedi adatbázis műveleteket hajt végre, ennek kapcsán javasolt a weboldal, és az adatbázis mentése.

Telepítés

A fizetési plugin telepítéséhez használd a Wordpress saját telepítési megoldását, melyet a Bővítmények / Új hozzáadása menüpont alatt érhetsz el. A Fájl kiválasztása gomb segítségével a saját számítógépedről válaszd ki a telepítő csomagot, majd nyomj a Telepítés most gombra. A sikeres telepítést megerősítő üzenet igazolja vissza.

Telepítést követő lépések

A plugin sikeres telepítése után a következő lépés a bővítmény bekapcsolása, melyet a „Bővítmény bekapcsolása” linkre kattintva tehetsz meg.

Modul beállítása

A telepítést követő lépés a fizetési plugin beállítása. A fizetési mód beállításához, klikkelj a ’Beállítások’ linkre, majd végezd el a beállításokat az alább leírtak szerint.

Kereskedői adatok beállítása

A fizetési mód létrehozása után, a következő lépés a Kereskedői adatok meghatározása. A fizetési mód beállításához, klikkelj a ’Beállítások’ linkre, majd végezd el a Kereskedői adatok felvételét az alább leírtak szerint. Az adatok kitöltése után nyomj az oldal alján található „Módosítások mentése” gombra.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Kereskedői azonosítóját állítjuk be neked (9275444) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Titkos kódját állítjuk be neked (99887766) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

Telepítéskor automatikusan egy teszt kereskedő Fizetési átjáró azonosítóját állítjuk be neked (16) – ezt egyelőre nem kell megváltoztatnod. Kitöltése kötelező.

A vásárló nevének átadása (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló nevének átadását, akkor a megrendelés során felvett nevet átadja a rendszer a fizetési oldalnak.

A vásárló adatainak begyűjtése (igen/nem)

Abban az esetben, ha bekapcsolod a vásárló adatainak átadását, akkor a fizetési oldalon a vásárlónak meg kell adnia a címét, email címét is a kártyaadatokon kívül, ami elküldésre kerül a kereskedői email címre az elismervénnyel együtt. Ebben az esetben kötelező megadni a kereskedői email címet.

Webshop logó (URL)

Ha a Logó elérési úrja meg van adva, akkor az a kereskedő neve felett a fizetési oldalon megjelenítésre kerül.

Kereskedő email címe (szöveg)

Ha szerepel az üzenetben, a sikeres fizetést követően erre a címre e-mail értesítést küldünk.

Teszt környezet (igen/nem)

Telepítés után, a kártyaelfogadási szerződés megkötését követő ellenőrzések és aktiválásig webshopod teszt üzemmódban tud fizetési tranzakciókat kezelni, azaz a megadott kártyaszámokat nem terheljük meg. Figyelj arra, hogy vásárlóid számára ne tedd elérhetővé a teszt fizetéseket, használj például egy teszt webshopot a teszteléshez. A teszteléshez teszt kártyaszámokat adunk, ezeket az általános működés tesztelése fejezetben találod meg. A teszt üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Igen”-re kell állítanod.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után ellenőrizd, hogy megfelelő adatokat látsz-e webshopod admin felületén.

Megrendelési lista ellenőrzése

A teszt fizetések végrehajtása után a megrendeléseknek meg kell jelenni az adminisztrációs rendszer Megrendelések oldalán. Ellenőrizd az általad kezdeményezett megrendelések adatait.

Megrendelés adatainak ellenőrzése

A megrendelések lista első oszlopában található azonosítószámra klikkelve nyisd meg az általad kezdeményezett megrendelést, és ellenőrizd annak tartalmát. Az oldal alján megtalálhatod a fizetés eredményére vonatkozó tájékoztató adatokat.

Élesítés

Ahhoz, hogy valódi fizetési tranzakciókat végezhess weboldaladon és ügyfeleid bankkártyával fizethessenek neked, a következő lépések elvégzésére van szükség:

 • Vedd fel velünk a kapcsolatot az ertekesites@b-payment.hu címen e-mailben, vagy a 06-1-793-6776-os telefonszámon.
 • Dedikált kapcsolattartód egyezteti veled a szerződéskötéshez szükséges dokumentumok körét, majd
 • megköti veled a kártyaelfogadási szerződést. A szerződéskötés a hazai piacon megszokotthoz képest nálunk nagyon gyors folyamat.
 • Néhány nap alatt elvégezzük a szükséges ellenőrzéseket, és majd megkapod az aktiváláshoz szükséges kereskedői adatokat.
 • Ezeket meg kell adnod a plugin beállítási felületén és a rendszer használatra kész - elérhetővé teheted vásárlóid számára fizetési megoldásainkat és egyéb szolgáltatásainkat.

A Woocommerce / Beállítások menüpont alatt, a Pénztár oldalon, a B-Payment menüpontban add meg az éles kereskedői beállításaidat.

Kereskedői azonosító (szám) / merchantid

A szerződéskötés során kapott Kereskedői azonosító. Kitöltése kötelező.

Titkos kód (szám) / secretkey

A szerződéskötés során kapott Titkos kód. Kitöltése kötelező.

Fizetési átjáró azonosító (szám) / paymentgatewayid

A szerződéskötés során kapott Fizetési átjáró azonosító.

Teszt környezet (igen/nem)

Az éles üzemmód használatához a Teszt környezet értékét „Nem”-re kell állítanod.